Alla inlägg under oktober 2009

Av Elin - 12 oktober 2009 19:44

Yes, nu är helgen över.. Söt har tyvärr åkt hem och måndagen är snart avklarad!!

Idag har min praktik avancerat flera grader:P hehe, fått varit med på behandlingsformer hela dan.. eftermiddagen men min "gamla" grupp! Lika uppskattat varje gång och idag kändes det verkligen att man är en i gänget:P så roligt och sånt där växer man verkligen av!!


Imorn blir det heldag.. slutar 20.00 så lite segt blir det nog.. men blir favoritgänget på morgonen så ordnar sig nog till det bästa! Efter den här veckan blir det att byta avdelning igen.. börjar nästan vänja mej vid att gå runt, massa nytt folk och nya intryck och klienter! Men det känns bra! Kan tycka att det är lite jobbigt med så mycket personal hela tiden men man vänjer sej:P Nu blir det tv o slappa!!


tjooooo

Av Elin - 9 oktober 2009 19:17



Har varit dåligt med bloggandet denna vecka. Detta har sina förklaringar!!

Jag har inte haft tid, på långa vägar:P Har gått långa dagar och varit med till bland annat gbg för att träna narkotika hundar!! även lyckats få vara med på träning av instats styrkan och klämmt in ett hopp pass för ny tränare!! Så jisses, pang sa det så var det fredag.. På kvällarna har jag typ stupat i säng efter många intryck för min lilla hjärna!!


Nu är det helga igen!! Söt är på ingång och ska bli riktigt skönt att ses igen!! Har saknat!!

Nästa helg kommer jag tillbringa hemma igen, tyvärr verkar det som allt ska hända dåoch blir en hektisk helg.. men men, thats is the life!!


Yjooo, trevlig helg!!


 


Buissness women eller hur det nu stavas:P

Av Elin - 4 oktober 2009 19:14

Ja idag var det shopping som stod på schemat!!

Egentligen inte råd men en varm vinterjacka stod på listan!! Jag är så jäkla trött på att frysa under vintrarna i en snygg men inte varm jacka!! Så efter lite små shopping, pizza frossa och lite svaller så blev det en helt under VARM jacka från stadium!! Jag är nöjd!! O så slipper jag ju frysa också!!


Gjorde inte bara klädfynd utan ett något impuls köp hos en kompis... Emil skulle hämta lite grejer han köpt och jag kom därifrån med en diskmaskin:P haha, någon har klagat väldans mycket på min disk som aldrig tar slut!! Och jag har tröttnat för längesen på att diska, så nu är jag diskmaskinägare!! Riktigt kap då jag fick det till et väldigt bra pris:P


Fin va??  


Av Elin - 3 oktober 2009 21:52

Jag visste inte att här i Sverige, där vi nästan är kända för att vara snåla, egosinnade, totalt instängda i våra egna liv utan att inbjuda andra kunde hända något så stort! För jag tycker det är stort, någon som inser att jag har tillräckligt med pengar, som kommer på denna generösa idè att ge bort överskottet till de anställda!! Har detta någonsin hänt förut??

Nej HYLLA Åke Persson!!


Läs mer på: Aftonbladet.se/nyheter/article5897263.ab


Av Elin - 3 oktober 2009 10:31

Ja, nu äre helga igen!!! Jäklar vad fort det gått, jisses kom ju nyss hit.

Igår avslutade jag mina två veckor på första avdelningen på praktiken.. Kändes så jäkla bra och jag är jättenöjd med kontakten jag fått med klienterna. Har även fått beröm och är "en i gruppen" under en kurs.. jag kan ju inte slita mej därifrån utan även om jag börjar på nästa avd så kommer jag smyga mej dit undr dessa härliga kurstillfällen!! För jag är ju en i gruppen, eller?? :P


Helgen blir lugn men ok.. Idag ska jag fortsätta träna upp min stackars kondis, dock gick det jätte bra i förrgår när jag sprang! Ska även ut till pållen som snarare rullar fram men känns jättefin i ridningen!!ad!

Imorn blir det Skövde med bästaste Emil! Ska kika runt på bland annat Elins esplanad, fint namn va???:P


Tjoooo

Av Elin - 2 oktober 2009 18:52

Inlåst

 

Jag går in genom dörrarna, jag är spänd och förväntansfull.


Efter ett otaligt antal dörrar, säkerhets rutiner och spärrar så är jag framme. Jag kan andas ut, eller?


Nej men vänta, där sitter dom, de jag väntat på att träffa med spänning och nervositet. De som har tappat det viktigaste i livet: friheten.

Jag tar ett djupt andetag, är själv lite i trans och jag känner deras blickar som är som eld i ryggen.

Hur ska man bete sig, det de har i bagaget har jag aldrig varit i närheten av.

Hur hamnade jag här, hur kunde jag ens komma på tanken att välja frivilligt att låsa in mig bakom dörrar, stängsel, lås och bom? Ung tjej på en anstalt, vad tänkte jag på?


Många tankar, det snurrar, jag är reserverad men inte rädd. Kanske dumt?


De tar den första kontakten, det gick ju bra!

Nu börjar fler bli nyfikna, vem är du, vad heter du, vad gör du här, hur länge ska du vara här? Frågorna haglar över mig men det gör ingenting! Jag är glad över kontakten med de som man läser om i tidningarna. De som alla talar om och som gör saker man aldrig kommer att förstå. De som inte följer samhällets lagar och bryter mot etik och moral.


Men det är just det, här står jag med skräckblandad förtjusning, jag vajar, på ena sidan av mitt jag som skriker att akta dej, tänk dej för! Andra sidan som vägrar att förstå hur dessa människor som jag skapat dialoger med kan ha gjort sådana vansinniga brott.

Tankar snurrar, drömmar snurrar, hur, varför, är det verkligen sant?


De är ju som alla andra, vi skrattar, uppriktigt och skämtar vidare. Nej, det kan inte vara samma person som i domen. De måste mena någon annan.


Denna snälle ”pojk”, kan det verkligen vara sant? Vart är min känsla, känsla för att läsa av människor och se igenom det de döljer. Många avslöjar sig, man ser sharargongen, de är inte vad de utgör sig för att vara. Kanske är det en önskedröm men jag ser vad de inte vill att jag ska se. Men han då, vad har han gjort?


Jag går igenom gången, efter en vårdare som har tagit på sig handskar. Vi kliver in i rummet och börjar sakligt gå igenom någons saker. Personliga brev, fint ihop packade i en låda, säkert hundratals. Vem har skrivit dem, vem är hon på bilden, vem är barnen? Vi fortsätter att gå igenom hans saker, jag känner mig urdum. Att rota i någons liv på jakt efter farliga föremål. Tänk om han kommer, tänk om han blir arg, det känns inte rätt.


Klockan passerar åtta på kvällen, vi stänger de stora tunga dörrarna, säger god natt och vrider om nyckeln. Det är en underlig känsla, vi släcker ner och börjar ta oss ut genom dörrarna. Jag får flash backs till stallet, den där känslan när man släcker, stänger och går in för att natta sig själv. Men det är inte samma, medan vi låser upp (låser om oss igen) och går genom dörrarna, lämnar in nycklar och blir utsläppta av vakter. Väntar på den lilla röda lampan ska lysa för att den sista dörren ska låsas upp, det snurrar. Nej, jag hänger inte riktigt med.


Nu är jag hemma igen, slår på tv:n och slappar i soffan. Men jag kan inte slappna av, det är något som stör mig. Nyckel knippan som vrids om, de stora dörrarna som vrids om och ett leende, en snäll gest. Pang! Där är dörren stängd. Friheten är berövad mer än någonsin och ändå så är det en likgiltighet de visar. Jag förstår inte…


Citat- jag har bara tre år kvar, det kommer att gå fort!


Jag tänker stilla att jag inte förstår. Många har suttit i 14 år, jag förstår inte.14 år bortkastat, till vilken nytta?? Jag hoppas i min blåögda fantasi att det är de sista åren någonsin de kommer att sitta. Att de hittar vägen tillbaka och tar till sig en ljus framtid. En framtid och frihet som innebär ett liv utan droger och kriminalitet. Jag hoppas och tror!




Elin 090930

Ovido - Quiz & Flashcards