Alla inlägg under november 2008

Av Elin - 17 november 2008 21:57

Imorn börjar det igen!!

Ska skriva min hittills svåraste tenta rörande Socialpolitik.. Detta ämne är verkligen inte min grej, visst kan det vara intressant med historia men det är ju så jäkla mycket att lära sej!! Sen har jag ingen bok heller, stått på reserv i 4 veckor nu.. suck.. så får väl se hur spektaklet artar sej!!


Snart är det jullov också!!! Ska bli skönt, längtar redan eftersom det blir en liten semstertripp då också!! Nice!!

Jul är inte så dumt heller!! Pappsen har dragit hem en massa ljusslingor ifrån akuktionen:P Fick bland annat ett lysande hjärta att ha i fönstet!! blev riktig fin jul stämning!! nu fattas bara min årliga blå balkong belysning!!

FINT!!


Av Elin - 14 november 2008 20:18

Idag hade vi redovisning om frivillga organisationer. Vi hade intevjuat Karlstads hörselförening samt mitt före detta intresse Värmlands Kaninhoppare!!

Tyckte  det var en bra ide eftersom det verkligen var kontraster samt att vi skulle kunna jämföra med varandra!!

Grejen var den att vi började redan 9 imorse att lyssna på redovisningar.. en kort rast innan lunch.. Sedan startade vi redan efter halvtimme efter lunch.. Visade sej att vi inte skulle ha någon mer rast.. så när det väl var vår tur (näst sist) så var alla jättetrötta, dels av den dåliga luften men även för att sitta o lyssna i två timmar koncentrerat utan rast!! Jisses!! mitt huvud höll på att sprängas, sån jävla huvudvärk!!

I alla fall, det som h'nder när vi delar ut information om bägge föreningar är att folk börjar gapflabba när de börjar läsa om kaninerna.. Ok, alla var övertrötta men när vi väl börjar läsa så är det inte speciellt respektingivande att sitta o gapflabba under vår redovisning.. Ok, lite överseende, men hallåå, inte hur länge som helst, inte under hela vår redovisning!! Är det verkligen en grupp vuxna människor som sitter där?? är jag verkligen näst yngst,,?? ska läraren tillåta det här? ocg varför skrattar hon också?? är det å det ska vara..


Suck,kan säga att jag inte var på mitt bästa humör när jag åkte hem..

Men fine, jag ger dem en ny chans!! Vad göra??

Nu ska jag bara njuta av helgen med älsklingen!! Glömma skola en stund!! kan däremot gratulera mej själv att lyckats gått Vg ännu en gång!! *stolt*


Puss  o´hejj

Av Elin - 12 november 2008 16:26

Fick ett ryck förut och skulle leta på vinden..

Kan bara konstatera att desto större vind du har, desto mer grejer samlar du på dej.. Så är det i alla fall hemma! Dels mina grejer dels pappas grejer.. ja som ni förstår har vi alldelles för stort område att skuffa undan grejrna på:P

I alla fall så skulle jag leta efter något förut.. Jag trodde faktiskt jag hade lite koll men hittade en påse som jag inte hade något minne av.. Hittade bland annat två disketter som jag bara var tvungen att kolla på..!!

Den ena innehöll bilder från Lillerud, självklart på egot själv!! hehe

Ser verkligen annorlunda ut, sen blir man ju alltid lite överumplad när man får se på bilder som man inte minns!


Den andra disketten innehöll MYCKET gamla skolprojekt (som jag hittils inte har lyckats få fram) samt en berättelse om egot igen vid 10 års ålder!! haha har verkligen inget minne av att jag skrivit det!! Förmodligen var det en av de första gångerna jag skulle skriva nått på dator, var säkert lite speciellt att även kunna spara på diskett!! hehe, roligt minne idag!!

måste bara bifoga::


Jag heter Elin. Jag är 10 år.

Vi har 30 kor . Jag har också egna djur. Jag har 1 katt. Dom

heter Bamse och jag är fodervärd åt 2 hästar.

Vi har 1 ardenner som heter Lotta . Vi har mer djur.

Jag har 2 kaniner.

En av hästarna är mina nu.


Vart får man allt ifrån:P hehe

Lägger även upp en av de där bilderna som jag inte minns!!

Av Elin - 11 november 2008 15:47

Efter Niklas träningen med Texas ponken har vi legat lite på lågvarv.. Har varit lite besvärligt och jobbigt att ta sig ut.. Min stackars handled gör sig ständigt påmind och vill inte alls läka.. självklart är det mitt eget fel eftersom minsta ryck från tokfölisen sabbar hela läkningsprocessen.. Fast jag har den lindad o typ är vänsterhänt snart så räcker det med minsta vridning i fel riktning.. Känns som hela benet vrider sig o skaver!! AJ!!


Men i alla fall, idag skramla jag ihop pengar o gick upp till ridhuset. Var även såpass seriös så jag tog min nya dressyrsadel (som jag inte kommer överens med). Sagt o gjort, efter att ha fightat ett antal minuter med texas angående en dörr som stod på glänt så lossnade det helt!!

Han gick superbra. lösgjord och tom. jag kunde sitta ner i den hemska sadeln jag köpt, haha!!

Så nu känns det som vi är tillbaka!! ska även vara med på nästa veckas dressyrträning! så nu ska vi ligga i hårdtrimning inför detta besök!! hehe

Av Elin - 10 november 2008 19:55

Pappsen kom hem förra helgen efter en av hans vanliga stora nöjen: nämligen att gå på auktion. När jag var liten blev jag ständigt meddragen på dessa tillställningar! Kommer väl ihåg att den första timmen var sååå kul.. man kunde gå o kolla på allt o de hemliga lådorna var såklart mest spännande!! hehe

Självklart kom vi alltid hem med massa onödiga saker men det var ändå en upplevelse att få fynda i de ständigt överfyllda lådorna!!

 Nu för tiden så drar jag mej lite för att följa med.. som sagt är det roligt i början men auktioner har ofta ett långdraget slut..

Förra Lördagen kom han hem med en stor låda böcker!! Jag som numera läser ganska mycket, dels genom skolan dels eget intresse samt lyssnar på ljudböcker,kastade mej över boklådan!!

Hittade massa intressanta böcker bland annat den vita massajen samt två tillhörande fortsättningböcker!

Dessa har jag under all min lediga tid slukat, så nu en vecka senare har jag läst alla tre böcker.. Kan bara säga att NI måste läsa dem!! Helt fantasktisk historia om en kvinna som förälskar sig i en Massaj! Hon beger sig ut för att bo i deras spartanska boende utan varkem mat eller ordentligt med vatten. Väldigt intressant att följa med in i det då Forntida Afrika och se hur de olika stammarna bodde. Ett måste för alla bokslukare!!

Av Elin - 10 november 2008 19:43

När jag blir rik:


Ska jag:


  • Bygga nytt stall

  • Rusta upp övriga byggnader samt leja bort mitt eviga slit att måla huset!!

  • RESA super mycket, Thailand, Indien o massa andra ställen!!

  • Sist men inte minst: Köpa en sprillans ny bil som jag kan köra hästen med, även en beetle som är klart en stor favorit! hitta snyggare bil liksom:p

Så det här är mina framtidsmål!! Göra klart min utbildning, spara pengar o gärna vinna på lotto!! Efter det kan jag så smått böja fixa mina önskningar!!

Även om de är VÄLDIGT långsiktiga så ser jag det som självklart att man ska ha nått att sträva efter!! eller hur?? *ler*


Av Elin - 9 november 2008 11:55

Ja nu har vi äntligen bestämt oss för att sälja lilla underverket!

Jag vill lägga all tid på nästa föl som faktiskt är mitt.

Efter mycket om o men så blev det efter hingsten Cuper som står på hästak. http://www.hastak.se/cuper.htm

jag ser mycket fram emot detta!! Är tänkt att när Texas blir till åren o jag vill fortsätta tävla så har jag en ny pålle att börja med!! Dessutom med väldigt fin stam så jag hoppas allt går vägen!!!

Fölet vi har nu är efter en dressyrhingst, jättefin o trevlig.. men man ska ha tid också.. Jag har inte den tiden till två unghästar så då blir det att vi måste sälja.. tråkigt men det bästa!

Hoppas nu bara att det går att sälja, verkar vara lite trögt.. sen är det helt fel tid att sälja på så vi får väl se..


Någon som vill köpa bebbe??

Av Elin - 8 november 2008 15:51

Ja resfeber kan man lugnt påstå!!

Min mor har nyss satt sig på glyget till Gran canaria, inte alls avundsjuk.. nädå!!

Kära Becca lever livet på New Zeeland, avundsjuk?? hur kan du tro nått sånt??

Måste ju vara JÄTTE jobbigt o resa runt och göra nya äventyr hela tiden.. buu vad tråkigt!! eller som att ligga på stranden o 30graders värme och bara glassa i två veckor!! skulle aldrig falla mej in!! HA, blir ju total galen på allt folk som får resa!! Jag hoppas verkligen att den inplanerade resan i december blir av.. annars blir jag nog tokig.. kan tänka mej att redan börja packa idag!! Bara jag får åka en sväng! Helt sanslöst hur man kan känna att man bara måste ut o resa igen!! Efter GC har den känslan suttit i hela tiden!! Så här sitter jag o bara Hoppas och verkligen gör allt för att komma iväg en sväng!!

Jag säger inte att jag mår dåligt här hemma eller nått.. det hör inte ihop likosm, men jag MÅSTE ut o resa igen, så är det bara!! så fort jag är klar med utbildning och sparat iohop lite pengar så kan jag GARANTERA att jag ska göra min jorden runt resa!!! så är det bara, inget annat kommer på fråga!! Såna här grejer SKA man göra om man kan!!

Så håller ut lite till, kanske börjar leta efter passande kläder redan idag för att verkligen längta!! Just nu står min resväska till förfogande som sadelhängare!! haha, men det kommer den inte göra länge till....


puss o hejj

Ovido - Quiz & Flashcards